Vedtægter for foreningen Hostrup Forsamlings hus.
§ 1. Navn og Hjemsted:
Foreningens navn er: Hostrup Forsamlingshus, Hostrupvej 17 6710 Esbjerg V.
§ 2. Formål:
Foreningens formål er at drive, vedligeholde og opretholde forsamlingshuset i Hostrup som almennyttigt, lokalt samlingssted efter de stedlige behov for møder arrangementer og fælles aktiviteter af kulturel, foreningsmæssig, idrætslig og selskabelig art. Foreningen understøtter samhørigheden og et aktivt fællesskab mellem Kokspang/Hostrups lokalsamfunds beboere.
§ 3. Medlemmer:
1. Som medlemmer af foreningen kan optages enhver som anerkender foreningens formål.
2. Medlemmer er de som har købt et eller flere medlemsbeviser.
3. Medlemskabet er personlig ved navn.
4. Medlemsbeviser kan ikke overdrages ved salg, gave eller arv.
5. Medlemskabet tegnes for mindst tre år.
6. Medlemmer påtager sig ved indmeldelse pligt til at betale kontingent til foreningen, men har i øvrigt ingen økonomiske forpligtigelser.
7. Generalforsamlingen kan beslutte forhøjelse af kontingent, hvis der er fastsat forslag herom.
8. Udmeldelse kan kun ske ved årsskifte – skriftligt, med en måneds varsel.
§ 4. Generalforsamlinger:
Generalforsamlingen er foreningens øverste myndighed.
Ordinær generalforsamling afholdes årligt inden udgangen af Januar måned.
Indkaldelse sker med mindst 14 dages varsel i lokale blade eller ved opslag evt. ved brev.
Forslag der ønskes behandlet, skal være formanden i hænde senest 7 dage før generalforsamlingen.
Dagsordenen for den ordinære generalforsamling skal mindst være:
1. Valg af dirigent.
2. Formanden/bestyrelsens beretning.
3. Forelæggelse og godkendelse af det reviderede regnskab.
4. Behandling af indkomne forslag.
5. Behandling af budget, samt fastsættelse af kontingent.
6. Valg af bestyrelse (6 + 2 suppleanter).
7. Valg af revisor (2+1 suppleant).
8. Eventuelt.
Den siddende bestyrelse udpeger en referent, som sammen med dirigenten underskriver referatet af generalforsamlingens beslutninger. Dirigenten udpeger eventuelle stemmetællere.
Hver medlem har kun en stemme, der kan kun stemmes ved personlig fremmøde. Der kan ikke stemmes ved fuldmagt eller stedfortræder. Sammen med et medlem kan dennes ægtefælde/samlever overvære generalforsamlinger, men uden stemme- og taleret.
Alle beslutninger træffes ved almindeligt flertal af de afgivne stemmer.
Valg af flere personer i en afstemning, kan dog ske ved relativ flertal. Hvis medlemmer undlader at stemme, hverken for eller imod eller afgiver ugyldige eller blanke stemmesedler medtælles det ikke i antallet af afgivne stemmer.
Afstemning foregår normalt ved de stemmeberettigedes håndsoprækning.
Skriftlig afstemning anvendes kun ved personvalg mellem flere foreslåede eller hvis dirigenten skønner det nødvendigt.
Ekstraordinær generalforsamling lader bestyrelsen afholde tilsvarende, hvis den finder det nødvendigt, eller hvis en 1/3 af medlemmerne skriftligt begærer det og angiver punkter til behandling. Indkaldelsen skal angive de punkter, der er til behandling, og kun disse må behandles. Et punkt betegnet ”eventuelt” kan ikke behandles på ekstraordinær generalforsamling.
§ 5. Bestyrelsen:
Inden for rammerne
A) af den gældende retstilstand
B) af disse vedtægter
C) af generalforsamlingernes beslutninger
har bestyrelsen myndighed til at lede foreningen. Bestyrelsen kan antage og afsætte en vært eller forpagter efter en af bestyrelsen udarbejdet kontrakt. Bestyrelsen udpeger hvem, som bemyndiges til at forestå udlejningen af forsamlingshuset efter regler, bestyrelsen fastsætter, og den påser, at udlejningen sker inden for disse rammer og som angivet for forsamlingshusets formål. Bestyrelsen kan afvise eller kræve arrangementer og lejemål afvist, som f.eks. findes i strid hermed eller med brandværnsforskrifterne, hvad angår sandsynligt deltagerantal, eller som kunne være hærværkstruende.
§ 6. Bestyrelsens sammensætning og konstituering:
Bestyrelsen består af 6 medlemmer +2 suppleanter samt 2 revisorer, som skal have tilknytning til Hostrup sogns lokalsamfund. Disse vælges for 2 år ved almindeligt stemmeflertal og afgår skiftevis 2(+1 suppleant og revisor) af gangen. Genvalg kan finde sted. Bestyrelsen, der konstituerer sig umiddelbart efter generalforsamlingen, vælger selv sin formand, næstformand, kasserer og sekretær
(Formand og kasserer kan ikke være samme person) og den fordeler andre bestyrelses opgaver imellem sig. Bestyrelsen kan fastsætte en forretningsorden for sin virksomhed. Den er beslutningsdygtig, når den er sammenkaldt til møde efter de regler, den har fastsat herfor, og når mindst fire af dens medlemmer er tilstede. Beslutninger forudsætter, at mindst fire har stemt for dem, ved stemmelighed er formandens stemme afgørende. Bestyrelsen fører protokol over sager behandlet på hvert bestyrelsesmøde og over de trufne beslutninger. Protokollen underskrives af mødedeltagerne senest ved næste bestyrelsesmødes begyndelse.
§ 7. Økonomi, Regnskab og Revision:
Foreningens Regnskabsår følger kalenderåret. Regnskabet, der skal indeholde driftsregnskab og status, revideres før generalforsamlingen af de valgte revisorer. Af eventuelt overskud sker henlæggelser til vedligeholdelse og til lignende angivne formål, bestemt af bestyrelsen og godkendt af generalforsamlingen. Der kan aldrig udbetales overskudsdele til medlemmerne. Beløb indbetalt af medlemmerne for kontingent eller medlemsbeviser anses for varige almennyttige bidrag og kan under ingen form genudbetales til indskyderne.
§ 8. Daglig ledelse:
Bestyrelsen varetager foreningens daglige ledelse i overensstemmelse med dens formål. Det påhviler således blandt andet bestyrelsen at medvirke til at skabe tilfredsstillende bygningsmæssige forhold til forsamlingshusets aktiviteter, at drage omsorg for udlejning og fastsættelse af lejesatser, at ansætte og afskedige det til driften nødvendige personale, samt at udarbejde årlige regnskaber, herunder fastlæggelse af budgetter for driften. Foreningen tegnes i den daglige økonomi af formand eller kasserer.
Pantsætning, optagelse af lån eller lignende transaktioner, som kan forpligtige foreningen, forudsætter beslutning og underskrift fra en fuldtallig bestyrelse. Bestyrelsen kan optage driftslån på op til 25% af den offentlige ejendomsværdi mod pant i forsamlingshuset. Låneoptagelse og pantsætning derudover og eventuelt køb og salg af fast ejendom kræver en generalforsamlings beslutning.
§ 9. Daglig økonomi og drift:
Den til foreningens drift nødvendige kapital søges tilvejebragt ved offentlige og private tilskud eller ved indsamling blandt egnens befolkning, arrangementer, belåning af fast ejendom, indtægter ved udleje af lokaler og kontingenter. Foreningens midler, herunder eventuelt overskud, der ikke findes nødvendigt til den daglige drift, skal indsættes i lokale pengeinstitutter på forsamlingshusets navn eller anbringes i overensstemmelse med de for anbringelse af umyndiges regler midler gældende regler.
§ 10. Hæftelse:
Foreningen hæfter alene med sine aktiviteter. Ingen kan personligt hæfte eller drages til økonomisk ansvar som formand, næstformand, kasserer, bestyrelsesmedlem, valgt revisor eller medlem undtagen i tilfælde af handlinger eller undladelser i forhold til foreningen, som efter den almindelige retstilstand kunne være personligt ansvarspådragende.
§ 11. Medlemsbeviser:
Bestyrelsen fører protokol over samtlige af foreningens medlemmer. Heri indføres medlemmets navn og adresse. Ved adresse ændring har medlemmer pligt til at underrette bestyrelsen. Ny adresse indføres i medlemsprotokollen. Hvis et brev, sendt til et medlems sidst oplyste/kendte adresse, bliver returneret uden oplysning om ny adresse, slettes medlemmet af medlemsprotokollen ligeledes sker sletning ved dødsfald. Hvis et medlem ikke har betalt kontingent senest 1 måned efter opkrævning slettes det ligeledes af medlemsprotokollen.
§ 12. Vedtægtsændringer:
En ordinær eller en ekstraordinær generalforsamling kan behandle forslag om vedtægtsændringer. Beslutning om ændring af vedtægterne kræver dog mindst 2/3 af de fremmødte medlemmer stemmer herfor, samt at ændringsforslaget forinden generalforsamlingen bliver sendt ud til de enkle medlemmer senest 14 dage før generalforsamlingen med forslag til ændringerne. Såvel bestyrelse som medlemmer kan indgive forslag om vedtægtsændringer. Medlemmer, som ønsker at foreslå vedtægtsændringer, må ved henvendelse til formanden om tidspunktet om tidspunktet for generalforsamlingen sikre sig, at de indgivne forslag i så god tid, at formanden kan lade det udsende til medlemmerne med indkaldelse til ordinær generalforsamling. Sammen med et forslag til vedtægtsændringer udsendes til sammenligning de hidtidige vedtægter.
§ 13. Foreningens opløsning:
Hvis bestyrelsen af økonomiske eller andre årsager ikke længere ser mulighed for at drive forsamlingshuset, indkalder den pr. brev til en generalforsamling med nærmere oplysning om situationen blandt andet eventuelt for at få valgt en anden bestyrelse. Viser det sig ikke muligt, eller opgiver en nyvalgt bestyrelse, indkaldes der med nærmere forslag om foreningens opløsning og forsamlingshusets eventuelle afhændelse til en ekstraordinær generalforsamling herom, og en opløsning kan vedtages med 2/3 flertal af fremmødte medlemmer.
§ 14. Foreningens midler ved opløsning:
Ved en opløsning, som ikke afsluttes med en fusionering med et andet forsamlingshus, en idrætshal eller lignende almennyttigt samlingssted, træffer den opløsende general forsamling beslutning om at stille eventuelle midler til rådighed for almennyttige formål i lokalsamfundet, og om hvem der skal forestå den økonomiske afvikling og fordelingen af midlerne som bestemt. Hvad der måtte være indbetalt af kontingenter kan ikke ej heller ved opløsning tilbagebetales til medlemmer.
§ 14. Foreningens midler ved opløsning:
Denne vedtægt er i henhold til § 12 i den hidtidige vedtægt af 28/06-1982 vedtaget på den ekstraordinære generalforsamling den 27/01–2003, og endelig vedtaget på den ordinære generalforsamling den 15/01-2004, og denne vedtægt træder i kraft straks efter den endelige vedtagelse og gældende for den resterende del af dagsordenens punkter på den generalforsamling, som endeligt vedtager den.
Vedtaget på general forsamlingen den 15/04-2004.
Jørgen Grønberg Jette Hansen
Generalforsamlings dirigent Generalforsamlings referent
Ved denne generalforsamling valgte nye bestyrelse:
1. Jens Jørgen Hansen 2. Jette Hansen
3. Kjeld Petersen 4. Jette Kristensen
|
|
|
|
|
|
|
5. Stefan Jensen 6. Ken Jensen